2007

Ojoj vad tråkigt det måste va tråkigt att läsa såna här listor!
Men eftersom den här summerar året och det faktiskt är roligt att fylla i dem, så får ni hålla till godo ;)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Debuterade på krogen förstås :D
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nja, delsvis...
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Haha, som tur är inte
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej
5. Vilka länder besökte du?
Estland, Danmark, Tyskland, Frankrike
6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Ingen aning... MER av allt typ? :P
7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
9 september (min födelsedag), 7 december (NT-showen) och 13 december (NT-festen)
8. Vad var det bästa som hände dig 2007?
Körkortet!!
9. Största misstaget?
Krossade någons hjärta :(
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förutom FÖRSKYLD typ hela året?
11. Bästa köpet?
Vinterjackan?
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder tror jag.. och hästen förstås
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Körkort, ny häst, nytt jobb!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Winnerbäck-Kom änglar (tyvärr), Beyoncé-Irreplaceable
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och faktiskt
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Pluggat (nu under hösten)
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Bort mej :P
18. Hur sktillbringade du julen?
Hemma med familjen som vanligt
19. Blev du kär i år?
Nja..
20. Hur många one night stands?
Haha, 82 1/2 eller hur var det? ;)
21. Favoritprogram på TV?
PB of course
23. Bästa boken du läste i år?
Luftslottet som sprängdes
24. Största musikaliska upptäckten?
Mustasch!
25. Något du önskade dig och fick?
En ny häst =)
26. Något du önskade dig men inte fick?
Japp :(
27. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Firade med hela släkten och crewet =)
28. Finns det någonting som skulle fått 2007 att bli bättre?
Stundvis ja
29. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Gaalen, haha
30. Vad fick dig att må bra?
Annika och Malin, utan er, inget mej <3
31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Väldigt varierande ;)
32. Vem saknade du?
Ärligt? Rikard
33. De bästa nya människorna du träffade?
Malin, Martin, Katja och Närke =)
34. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Usch nej
35. Favoritmånad?
Juni

And then?

Det  är det som är tiden
tiden i dess nakenhet
den börjar långsamt existera
den låter vänta på sig och när den kommer
känner man äckel
därför att man märker att den redan länge har funnits där



Två dar kvar på 2007. Gick det fort eller?

Read my mind

It's funny how you just break down
waiting on some sign
I pull up to the front of your driveway
with magic soaking my spine

The teenage queen
The loaded gun
The drop dead dream
The chosen one
A southern drawl
A world unseen
A city wall and a trampoline

I don't mind if you don't mind
'cause I don't shine if you don't shine

I fjärran från den du älskar, blir natten ödsligt tom...

Har konstigt svårt att se på avsnittet om Lady och Lufsen på Kalle Anka... "Så otroligt jobbigt äckelromantiskt" som jag så fint uttryckte det till mina kära vänner häromdagen... well well

GOD JUL på er alla annars! :D haft en bra dag förövrigt, men julstämningen, ja vad ska man säga?
jag säger som brushan då: Det är nåt konstigt med julen i år. Varför? Ingen aning.

Fick mina dressyrstövlar iaf, och pengar att spendera på rean, så det var guld :)
Fast jag har bestämt mej, det är roligare att GE än att få på julafton :D

                 

Färdigpyntat

Kvart i 12 o vi e precis klara med julpyntningen. Vi e så himla snabba i vår familj =)
Fick i uppgift på svenskan att skriva en julkrönika det sista vi gjorde. Publicerar härmed min, eftersom den känns rätt passande. Läs om ni orkar :)

För gammal för julen?


Nu är det jul igen. Eller ja, det är fyra dagar kvar till den stora dagen för att vara exakt. Hade det varit för tio år sedan, hade jag vid det här laget gått runt som på moln, sprängfylld av förväntan och alldeles uppfylld av den magiska julstämning som infunnit sig på skolan, på fritids, hos kompisar och hemma. På den tiden var veckorna före jul fyllda av julkalendern, smällkarameller, pepparkaksbak och "vad önskar du dig i julklapp?". Julen betydde mys med familjen, godis i massor, snöbollskrig och önskningar som blev uppfyllda.

     Nu går jag sista året på gymnasiet, och idag, med bara fem dagar kvar till dopparedan, var första gången för i år som jag kände ett litet sting av julkänsla. När jag gick över skolgården imorse var marken faktiskt täckt av frost (läs FROST, inte snö) och när jag kom in genom dörrarna möttes jag av elevrådsstyrelsen med tomteluvorna på och i hög färd med att dela ut lussebullar till alla elever. I bakgrunden spelades julmusik och lite stämningsfullt var det allt. Med bara ett par timmar kvar till ett stort fysikprov hade jag dock inte tid att tänka mer på det, utan skyndade bara snabbt igenom cafeterian för att hinna läsa igenom det sista en gång till.

     Och så har det varit den senaste månaden. Ett fullspäckat schema i skolan varvat med jobb och två hästar gör att det inte blir särskilt mycket tid över till annat. Den lediga tiden man faktiskt har på helgerna vill man förstås spendera med sina vänner så mycket som möjligt så luckorna fylls snabbt igen.

     Så när mamma förra veckan föreslog att vi skulle baka pepparkakor och koka julkola "någon gång under nästa vecka" tittade jag förvånat på henne.

- En hel kväll till att julpyssla? Är du inte klok? Det har jag verkligen inte tid med!

      Jag önskar att jag hade sagt det bara för att jag är en sådan där otacksam, osocial tonåring som inte värderar att spendera en gnutta av sin dyrbara tid tillsammans med sin familj, men det var tyvärr helt sant. "Det handlar om prioriteringar" fick jag genast som ett argt svar tillbaka. Men nu har halva den här veckan gått och vi har fortfarande inte fått någonting gjort. Inga pepparkakor, ingen knäck, ingen julmarsipan och ingen skinka. Uppenbarligen är det inte bara jag som inte har tid.

     Diskussionerna går heta idag huruvida julen håller på att förvandlas från en mysig familjetradition till en helg fylld av stress, ångest och nervsammanbrott. Men jag ser det inte så. Det är inte julen i sig som är stressig och ångestfylld, bara livet i allmänhet och allt annat runt omkring. Julen råkar bara komma ivägen och folk (inklusive jag själv) ser det som en extra ursäkt att klaga lite på tillvaron. Vi inser inte att den ända som faktiskt kan göra någonting åt saken är vi själva. Att säga att "jag kommer inte hinna inte köpa några julklappar i år heller" är ungefär lika dumt som att bli överraskad av att halkan slår till varje år (så fort det snöar hamnar plötsligt trettio bilar i diket om dagen). Kom igen, vi bor i Sverige, så det är lika självklart att det blir halt på vägarna i november/december som att julen (tro det eller ej) återkommer varje år.

     När jag var liten var julen magisk, den var vacker och bekymmerslös. Vad hände sedan? Jo, plötsligt har vi skolarbeten fram till den 21: a december, jobbar fram till den 23: e och har tusen andra saker att hinna med. Vi gör vad vi kan, men får inte ihop det. Frågan "vad önskar du dig i julklapp?" ställer vi allt desperatare, men undviker att svara på den själv. Vi sätter på julmusik på hög nivå för att försöka få stämningen att infinna sig, men får ännu mer panik när det inte fungerar. Och snön, vart tog den vägen? På något konstigt vis är jularna grönare nu än när vi var små. Eller är det bara de vita vi kommer ihåg?

     Så vad gör man när julkänslan inte vill infinna sig och man som vanligt inte hinner med att få klart allting? Antingen tar man sig i kragen och gör någonting åt det, eller så struntar man helt enkelt i det. När jag var liten var julen magisk, och det är så den ska vara. Råkar den inte bli perfekt ett år (läs i år) så får det väl vara så. Bättre att göra det halvdant än inte alls. "Man är inte vuxen förrän man vågar vara barn igen" sa min pappa till mig en gång. Jag har inte handlat färdigt mina julklappar, jag har inte pyntat eller gjort något julgodis, jag pluggar in i det sista och jobbar hela helgen. Men stämningen brukar infinna sig till slut och om fyra dagar tänker jag släppa allt och bara vara barn. Försöka i alla fall. Då kommer nog tomten i år också.



PS. Jag ska vara tomte i morgon :D Inte i min familj dårå, utan hos Dessi och brorsans flickvän ^^

Nu ska jag försöka somna innan det blir julafton (lycka till)

<3

Every day is a new day

Har inte så mycket att säga egentligen, förutom att fredagskvällen i alla fall var grymt lyckad :D såå kul att träffa massa "gammalt" folk, från både grimstatiden och bollstatiden och hela paketet! Träffade bla Linnéa, min första bästa kompis som jag lekte med dygnet runt från att vi var fyra år tills hon bytte skola när vi var tio =)
Sen var G där också, alltid lika roligt! Och han säger alltid så snälla saker, får mig alltid glad! saknar honom jättemycket =(

Så va det en ¨sån där riktigt bra kväll, betalade inte en spänn på hela kvällen :D flera drinkar och två glas vin och tom garderoben blev man bjuden på ;) plus taxi dit och hem. thanks boys =)

Och ja, så blev man paxad av en biffig sak som spelat hockey i allsvenskan för nåt år sen, men la ner och började jobba som byggare istället (eftersom han gick bygg på gymnasiet) och cashar 44 lakan i månaden nu! Det är såna pojkar flickor tycker om :)


Och så var det jullov ja. Har inte jag märkt av än dock, jobbade både igår och idag. Men meen, får man leva med. Alla klappar är inhandlade nu i alla fall så det känns bra. Men dan före dopparedan? Nja, känslan finns inte riktigt där... :/

Äntligen :D

Är sista arbetet för den här terminen slut! Snacka om att det var TUNGT in i det sista.. hade ju fysikprovet till halv fem igår (gick sådär) och när jag kom hem insåg jag att jag hade TRE inlämningsuppgifter till idag och som jag förstås inte ens börjat på eftersom livet fullkomligt stavats Fysik B senaste 2 veckorna.. Så det var bara att sitta uppe till 2 på natten för o få det klart, heja =)

Så, guuud vad skönt att stänga på jobbet sju idag o sedan gå hem o lägga sej (typ), tänkte jag. Men nej, då kommer mina kära vänner på att vi ska ses och röja hemma hos Filip ikväll! IKVÄLL?? Gah, det är ju julskivan på fabben imorron så jag som hade tänkt sova inatt och ladda upp lite :P Nåja, sova kan man ju göra på lovet sen =)

See you at Filip's tonight then ;)

<3

Gårdagen...

var helt fantastisk!! :D
middagen på F12 var helt outstanding, aldrig varit med om något liknande.. de sju rätterna blev egentligen nio (eftersom både förrätten och efterrätten var uppdelade i två "delrätter" :P)
till allt detta var det förstås olika sorters viner och champagne i massor.. aldrig varit med om något liknande i smakväg i alla fall, var helt klart en otrolig upplevelse! och Klas och jag lyckades smälta in riktigt bra i den snobbiga miljön bland alla pratglada vuxna, tycker jag var duktigt av oss =)
fast det kostar ju som det smakar.. notan hamnade på strax under 2000 kr, PER PERSON! Inte helt fel att bli bjuden på en sån middag ;)
sen att man inte ens kommer ihåg vad rätterna var för nåt i efterhand eftersom man aldrig hört talas om nåt liknande innan är väl en annan sak... ^^

allt detta resulterade dock i att jag inte var hemma förrän vid två på natten och så började man ju 8.20 idag... nåja, inget snack om att det var värt det iaf! :D

stänger på jobbet en timme senare än vanligt idag också eftersom vi har längre julöppettider nu... betyder kl 7, hemma typ 20 över.. käka middag och sen, PLUGGA! det eeeefterlängtade (wihoo) fysikprovet är ju i morgon ^^ faktum är att jag faktiskt ser fram emot det bara för att det ska bli så sjukligt skönt att ha det gjort!

nån idé på vad man kan köpa till sin 16-åriga broder i julklapp förresten? :S

puss och smack <3


En vecka till julafton

4 dar kvar i skolan :D

4 dar till SMIN:arnas julskiva på fabben :D

2 dar till fysikprovet (!!!)

Exakt 3 timmar tills jag kommer befinna mej på julmiddag tillsammans med Klas och hans arbetskamrater inne på Fredsgatan 12 (F12) :D (vi ska äta 7-rätters! :O)


Äh, vafan Carro, lev i nuet!

Så nu ska ja plugga fysik.

=)

What is "binge drinking"?

"There is wide, international agreement that drinking patterns associated with rapid intoxication, such as ?binge drinking' carry with them potential for social and physiological harm.


A broad range of definitions and usage exists around the term ?binge', particularly in Anglophone countries. For example, the clinical definition of a ?binge' differs from that used in the social sciences, and differs yet again from that used colloquially. Within the field of epidemiology there exists a disparity regarding the amount of alcohol that needs to be consumed in order to qualify as a binge. One of the commonly used thresholds for binge drinking is five or more drinks for men and four or more for women per occasion. This is often reduced to ?five or more drinks', regardless of gender and obtains in many international reports and studies."

Så här kul har jag på min engelskalektion just nu ;)

Well people, LET'S DO SOME BINGE DRINKING TONIGHT :D:D

See you at Clara's!!


"Lillasyster" <3

Har gjort bästa covern på länge.
Låten Umbrella fick plötsligt en helt ny betydelse..

When the sun shine we'll shine together
Told you I'll be here forever
That I'll always be your friend
Took an oath, I'mma stick it out 'til the end
Now that it's raining more than ever
know that we'll still have eachother

I wanna look into your eyes..

And hold you forever,
forever and ever

Inte så mycket mer att säga för tillfället..

Dagens

Puss och hej
jag tycker INTE om dej =)

Nupp

Duktig :)

Okej, måste få berömma mej själv lite. Har faktiskt suttit hela em/kvällen fram tills nu och pluggat fysik! Har gjort alla uppgifter på kap 4 nu (förutom ett fåtal ja inte kunde förstås :P) :D
Fast det "värsta" är väl att jag kom fram till att jag inte alls tyckte det var särskilt svårt, så nu blir jag mest arg på mej själv för att jag inte orkat ta tag i det tidigare, då kanske det till och med hade gått BRA. haha, nåja, jag har betsämt mig för att genomlida (läs LIDA) den här sista veckan fram till provet nu så att jag säkert får mitt VG, måste det helt enkelt!!

Och jag vet, jag har för lätt för att luras av glädjen.
Där älvorna dansar dit längtar jag jämt.
Och på var sida om huvet står änglar och sjunger
om glädje, om kärlek och om allt som har hänt,
som inte borde ha hänt.

- Hur ska vi begära att någon annan ska förstå sig på oss, när vi inte ens gör det själva?

Vi får se vart det tar oss.. :)

Älskar :)

Det är såna här dar man inser varför man tycker att stallet är den bästa platsen på jorden att vara på :D
Kommer dit idag efterjobbet, superstressad som vanligt och vill bara flänga runt för att få allt klart så jag kan åka hem o sätta mej med fysiken (som jag förstås inte fick någon gjord på jobbet). Men möts där av mina kära stallkompisar som är i full gång att julpynta, med julmusiken på högsta volym och glitter och granris i hela stallet och maaassor med lussebullar :D vem blir inte på bra humör av det?

Så vi pyntade och planerade vår julshow som vi ska ha nästa helg (kommer bli grym, I promise).
Sen att hästen var snorpigg och höll på att kasta av mej, att hon hade tappat två broddar i hagen som jag va tvungen att sätta på och att täcket förstås var genomblött och geggigt, tja, det är petitesser ^^

Emelie
Carro
Johanna
Linnéa

Ni betyder allt såna här dar, tack för att ni finns <3<3

You're the closest to heaven that I'll ever be

Okej, fysikprov om drygt en vecka. Jag har pluggat absolut ingenting. Men har jag panik? Nej. DET oroar mig.
Har med mig böckerna till jobbet nu iaf, får försöka plugga lite så fort det är lugnt...

Träffade Johan i skolan i fredags btw! Han var där för att kopiera några stora ritningar han hade till sitt skolaarbete (han pluggar tydligen inredning nu) och passade på att kolla på showen. Var väldigt roligt, har ju inte pratat med honom på ett och ett halvt år :) Alltid skönt att man efter omständigheter kan snacka som vanligt folk =) Han berömde showen också och det var skoj, han hade ju trots allt en av huvudrollerna -05 så om han tyckte den va bra så tror jag honom :P

Andra advent idag förresten.
Vilket skämt.

What about tomorrow?

Såå sant...

Our friends would all make fun of us, 
But we'll just laugh along because,
We know that none of them have felt this way.

What do you do to me?

Storslaget!

Orkar inte säga så mycket mer ikväll för jag är helt DÖD och ska gå o sova nu,

MEN ALLA VAR GRYMMA OCH T A C K FÖR SHOWEN FOLK!!! :D <3<3

Ses på NT-festen den 13/12!! :D

Wohoo :D

Okej, hemma från genrepet inför showen nu, det gick GRYMT bra o alla e taggade!!

Och jag kommer få dansa för treorna :D:D kommer dock inte stå längst fram på just den showen, utan lite längre bak till vänster. Ja kommer komma ner från upphöjda delen av scenen, nerför trappan (som btw är sååå läskig att gå nerför i mörkret, får be till gud att man inte trillar ner)

Men som sagt, dags att sova, dags att tagga, see ya tomorrow! :D

<3

Faaaaaan!!

Nu har rösten försvunnit helt igen.. hade fått tillbaka den igår, men när jag kom hem från stallet på kvällen fick jag inte fram ett ljud = P A N I K inför showen imorgon, jag har ju för f*n repliker!! Hur ska det gå?? Jag MÅSTE helt enkelt bli bra, finns inget alternativ..

E på jobbet nu medan dom andra e kvar i skolan och repar, borde verkligen vara där.. Men hur ska man räcka till? Chefen är jättearg för att jag inte är här, dom andra är arga för att jag inte är i skolan. Så vart ska jag va? Kan inte klona mig... ångest ångest... Stänger här sex i alla fall o då är det tillbaka till plugget i ilfart, SHIT vilken tur att man har körkort såna här dar! O middag? Tja, den får väl ätas i bilen på väg dit antar jag.. Precis som igår, förrgår, alla andra dar... jösses

Snodde den här lilla texten från gulliga Filippa, bara för att den är såå äcklig och stämmer perfekt in på hur jag känner mig just nu:

En skum grej med förkylning är
att man glömmer bort mellan gångerna hur
jobbigt det är att vara sjuk. Man kan inte
koncentrera sig, man kan inte ligga i sängen
som man brukar, för då får man en
års-konsumtion av snor upp i bihållorna
så att man tror att hela ansiktet ska sprängas!
Sedan envisas man med att snyta sig i
toalettpapper vilket är rent idiotiskt
eftersom det är strävt och hårt. Detta
medför att efter ungefär 10:e snytningen
i tv-soffan är ansiktet upprivet av
coop-extra toalettpapper och man ser ut
som en babianröv i fejset: RÖTT OCH ILSKET!

Det skumma med att vara sjuk är att det är så mycket mysigare att vara det två stycken tillsammans också... urgh :(

Hektiskt...

Är i skolan typ dyngnet runt just nu o förbereder inför showen... Kul som satan är det, men shiiit vad slitigt...
Känns dessutom rätt wierd att va där 24/7 utan att gå på några lektioner (nåja, i snitt en om dan :P)

Detta resulterar förstås i att ja inte kunnat jobba på hela veckan (min chef e iiinte glad) och jag har inte hunnit plugga någon fysik alls. Känns ju uppfriskande eftersom provet är om exakt två veckor och för tillfället känns det som att min kunskap på dom här kapitlen = noll...

OCH det dummaste med showen är att vi är för många dansare till tjejdansen vilket gör att vi fått dela upp oss i två grupper = alla får inte dansa alla shower. Jag fick som tur var vara med på kvällsshowen, men guess what? JAG ÄR INTE MED OCH DANSAR FÖR TREORNA! Kul? Inte direkt eftersom det är ju där alla går som man vill ska se liksom.. bajsapa.. Så alla treor som vill se mej dansa får väl klä ut sig till en liten etta o gå på showerna kl 8.30 el 13 ;) Och herregud, jag ska stå LÄNGST FRAM! Jösses...

Nej, dags för skönhetssömnen nu så man inte ser ut som en zombie dom närmaste dagarna ^^



Scenbygge!


Helvete

Vilken dag...

Som slutade i diket... Var på väg hem från stallet runt 23, har typ 100 m kvar tills jag ska svänga in på parkeringen hemma. Då hoppar en hare ut mitt framför bilen. Vad gör Carro? Jo hon bromsar. Och det hade väl fungerat om det varit normalt väglag, men nu var det snorhalt, så bilen får sladd åt höger. Självklart försöker jag parera upp åt vänster, men det resulterar bara i att bilen snurrar ett halvt varv runt åt det hållet i stället och dundrar ner i diket med höger framdäck, bilen stannade typ 10 cm från en lyktstolpe. Tur? Något. Hade bilen brakat in i den hade jag förmodligen inte gått ut ur bilen...

Som tur är ingen skada skedd på varken mig eller bilen och det gick att backa upp den igen på första försöket, men ändå. Det konstiga var att jag höll mig helt lugn hela tiden, först när jag kommit in och satt mig i köket kom en panikkvälvning över mig, tänk om det hade hänt längre bort, typ mitt på landsvägen mellan stallet och hemma? eller om jag faktiskt hade kört in i lyktstoplen? shit...

Bilen fick sig dock en liten törn, plåten som sitter framtill precis under motorhuven trycktes in lite av dikeskanten så den får besöka verkstaden imorgon för säkerhets skull. Vilket gör att jag INTE har någon bil till skolan i morgon som jag annars skulle haft så jag skulle fått sova lite längre på morgonen...

SUCK! :(

Älskling!

Vad kan mer förgylla en utsliten och tokgrå vardag än en supergullig assnygg skåning som flyger hela vägen hit för att lysa upp stockholmsmörkret? :D

Och i morgon blir det heldag (som tyvärr börjar klockan 7 i stallet), sedan in till stan och hämta Maja som också hon kommer långväga, ääända från Sunne i Värmland :D
Vi ska parta järnet hos Brushan på kvällen och på söndag är det globen + bombning av skolan!

Shiit va smockat, borde sova, men sömn är ju överskattat... (egentligen inte men men..)

Och ja, jag har verkligen saknat dej och filmen VAR gullig :)


<3